Vi skal på denne siden fokusere på hvordan man kan få best effekt ut av trening og leve et sunt liv.

Alt som yoga, jogging, turn, fotball og andre aktiviteter du liker er ting som vil aktivt bidra til et bedre liv.

Oppretthold sunn kroppsvekt

Trening. Regelmessig fysisk aktivitet forbrenner kalorier og bygger muskler – begge hjelper deg med å se og føle deg bra og holde vekten av.

Det er et valg. Vi er ikke maktesløse til å kontrollere våre egne liv. Det er akkurat det vi forteller oss selv når vi ikke er klare eller villige til å gå inn i vår egen personlige byrå.

Det skilles ofte mellom ‘sinn’ og ‘kropp’. Men når man vurderer mental helse og fysisk helse, bør de to ikke betraktes som separate.

Tips for hvordan du håndterer en flytteprosess på jobben i Oslo

Operahuset i Oslo

Å flytte til en ny by for jobb kan være spennende, men også utfordrende. Spesielt hvis du skal flytte til en by som Oslo, som er kjent for å være ganske dyr og hektisk. Men med riktig planlegging og organisasjon, kan du gjøre flytteprosessen så smidig som mulig og gjøre overgangen til ditt nye arbeidssted og hjem så sømløs som mulig. Her er noen tips for å hjelpe deg med å håndtere en flytteprosess på jobben i Oslo.

Planlegge i god tid

Å planlegge i god tid er nøkkelen til en vellykket flytteprosess. Du bør starte med å lage en tidsplan for flyttingen, inkludert datoer for når du må si opp leieavtalen eller selge huset ditt, når du vil flytte, og når du vil begynne på det nye jobbstedet ditt. Det er også viktig å informere arbeidsgiveren din så tidlig som mulig, slik at de kan hjelpe deg med å planlegge og organisere flyttingen.

Organisere flyttingen

Å organisere flyttingen på forhånd kan bidra til å redusere stresset og gjøre flytteprosessen mer strømlinjeformet. En pålitelig flyttebyrå som Majoren Flyttbyrå i Oslo kan hjelpe deg med alt fra pakking, demontering og montering av møbler, transport av eiendeler og lagring av møbler og innbo. Ved å ansette et profesjonelt flyttebyrå, kan du være sikker på at flyttingen din vil bli håndtert effektivt og med høy kvalitet. Sørg for å bestille hos Majoren Flyttbyrå Oslo i god tid før flyttingen, slik at du kan planlegge og organisere flytteprosessen din så smidig som mulig.

Bli kjent med din nye by

Etter å ha flyttet til Oslo, bør du ta deg tid til å bli kjent med byen og nabolaget ditt. Utforsk lokale attraksjoner, spisesteder og butikker, og registrer deg hos lokale myndigheter for å få viktige dokumenter som førerkort og helsekort.

Opprettholde en god arbeidslivbalanse

Flytting kan være stressende, spesielt når det gjelder arbeidsliv og karriere. Sørg for å finne måter å håndtere stress på, som trening eller mindfulness, og sett av tid til å delta på aktiviteter som gir deg glede og avslapning. Å bygge et nettverk med kolleger og fagpersoner i Oslo kan også hjelpe deg med å tilpasse deg til arbeidslivet i den nye byen.

Konklusjon

Flytting til en ny by for jobb kan være en spennende, men også utfordrende opplevelse. Ved å planlegge i god tid, organisere flyttingen og tilpasse deg til din nye by, kan du gjøre overgangen til ditt nye hjem og arbeidssted så sømløs som mulig. Husk å ta deg tid til å utforske og nyte det nye stedet ditt og opprettholde en god balanse mellom arbeid og liv.

Funksjonell styrke 101: Hva, hvorfor, hvordan

funksjonell styrke 101 hva hvorfor hvordan

En av de tingene vi mener vil ha Best Effekt på treningen vår over lang tid, er funksjonell styrke. Funksjonell styrke er trening som prøver å etterligne de fysiologiske kravene som stilles til oss gjennom dagligdagse aktiviteter. 

Det er vanlig å tro at man er for gammel for styrketrening. Men en rekke undersøkelser viser tydelig at det finnes mange fordeler ved å trene, spesielt for de som er eldre. Dette er fordi man som regel mister mellom en tredel til halvparten av muskelmassen fra man er 30 til man er 80 år gammel. 

For å kunne tilby de mest nyttige og oppdaterte rådene når det kommer til trening og helse, så holder vi nær kontant med fysioterapeuter, kostholdsveiledere, og andre profesjonelle. Vi intervjuer dem, undersøker informasjonen de deler på nettsidene og gjennom bøkene sine, og vi følger med på eventuelle presentasjoner de gir. 

Råd fra en kiropraktor

Christer Olsnes er daglig leder og kiropraktor ved Nor Klinikken avd. Stadionparken i Stavanger. Hans arbeid går ut på å gjenopprette normal funksjon i folk sine muskler og nervesystem når ting har gått galt. Han har utviklet en liste over noen av de viktigste øvelsene vi kan gjøre når det kommer til funksjonell styrke. 

Disse øvelsene bør dreie seg om å styrke og stabilisere musklene i hofteområdet, øvre rygg, og kjernen. De er basert på forskning, og har blitt brukt med gode resultater av mange av Christer sine kunder. Ta for eksempel denne eldre damen som skriver en positiv anmeldelse om klinikken: “Etter jeg nådde 50 begynte jeg å få ryggplager. Fant dere så ved å google kiropraktor Stavanger, og er veldig fornøyd med hjelpen jeg fikk. Christer var hyggelig, og ga meg funksjonelle styrkeøvelser som funker godt. 5 stjerner!”

Her er øvelsene han anbefaler.

Gode funksjonelle styrkeøvelser

  • Armheving og hoftehevning
  • Knebøy med kroppsvekt
  • Omvendt roing
  • Hamstring curl med treningsball

Disse bør gjøres et par ganger i uken. Her er en fin artikkel som godt beskriver disse øvelsene for funksjonell styrke.

Er det første gang du hører om dette temaet? Vi vil gjerne høre hva du synes om det, og eventuelt hvilke øvelser du selv skal begynne å gjøre. Ta kontakt her.

Topp helsetips for 2021

Starten på et nytt tiår bringer med seg nye resolusjoner for å forbedre ens liv, inkludert en sunnere livsstil. Her er noen praktiske helsetips som hjelper deg med å starte et sunt liv i 2021.

1. Spis et sunt kosthold

Spis en kombinasjon av forskjellige matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter og fullkorn. Voksne bør spise minst fem porsjoner (400 g) frukt og grønnsaker per dag. Du kan forbedre inntaket av frukt og grønnsaker ved alltid å inkludere grønnsaker i måltidet. spise fersk frukt og grønnsaker som snacks; å spise en rekke frukt og grønnsaker; og spiser dem i sesongen. Ved å spise sunt vil du redusere risikoen for underernæring og ikke-overførbare sykdommer (NCD) som diabetes, hjertesykdom, hjerneslag og kreft.

2. Bruk mindre salt og sukker

Filippinere bruker to ganger den anbefalte mengden natrium, noe som setter dem i fare for høyt blodtrykk, noe som igjen øker risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. De fleste får natrium gjennom salt. Reduser saltinntaket til 5 g per dag, tilsvarende omtrent en teskje. Det er lettere å gjøre dette ved å begrense mengden salt, soyasaus, fiskesaus og andre høyt natrium-krydder når du tilbereder måltider; fjerne salt, krydder og krydder fra matbordet ditt; unngå salt snacks; og velge produkter med lite natrium.

3. Reduser inntaket av skadelig fett

Fett som forbrukes bør være mindre enn 30% av det totale energiinntaket. Dette vil bidra til å forhindre usunn vektøkning og NCD. Det finnes forskjellige typer fett, men umettet fett er å foretrekke fremfor mettet fett og transfett. WHO anbefaler å redusere mettet fett til mindre enn 10% av det totale energiinntaket; redusere transfett til mindre enn 1% av det totale energiinntaket; og erstatte både mettet fett og transfett til umettet fett.

4. Unngå skadelig bruk av alkohol

Det er ikke noe trygt nivå for å drikke alkohol. Å konsumere alkohol kan føre til helseproblemer som psykiske og atferdslidelser, inkludert alkoholavhengighet, store NCD-er som levercirrhose, noen kreftformer og hjertesykdommer, samt skader som følge av vold og sammenstøt i veiene og sammenstøt.

5. Ikke røyk

Røyketobakk forårsaker NCD som lungesykdom, hjertesykdom og hjerneslag. Tobakk dreper ikke bare direkterøykere, men til og med ikke-røykere gjennom brukt eksponering. For tiden er det rundt 15,9 millioner filippinske voksne som røyker tobakk, men 7 av 10 røykere er interessert eller planlegger å slutte.

Hvis du for tiden er røyker, er det ikke for sent å slutte. Når du har gjort det, vil du oppleve umiddelbare og langsiktige helsemessige fordeler. Hvis du ikke er røyker, er det flott! Ikke begynn å røyke og kjemp for din rett til å puste tobakkrøykfri luft.

6. Vær aktiv

Fysisk aktivitet er definert som enhver kroppsbevegelse produsert av skjelettmuskler som krever energiforbruk. Dette inkluderer trening og aktiviteter som er utført mens du jobber, spiller, utfører husarbeid, reiser og driver med fritidsaktiviteter. Mengden fysisk aktivitet du trenger, avhenger av aldersgruppen din, men voksne i alderen 18-64 år bør gjøre minst 150 minutter med moderat intens fysisk aktivitet gjennom hele uken.

Melk fra ku – sunt eller ikke?

Melk fra kuer er noe mange drikker hver eneste dag, og det har blitt veldig vanlig.

Men, er kumelk sunt, eller usunt?

Det er det ikke et enkelt svar på, og avhenger av hvordan du ser på det.

Mange vil si det er sunt, andre vil si de ikke drikker det.

Men om man generelt ser på hva konsensuen er rundt det er det at melk styrker skjellete og er bra for trening og helse. Derfor selges det mye melk og assosieres med et friskt liv.